Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Mięso i Ryby

Nazwa | Kategoria | Wartość energetyczna (kcal) | Białko (g) | Tłuszcz (g) | Cholesterol (mg) | Węglowodany (g) | Błonnik (g) | Indeks Glikemiczny |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Kurczak, tuszka | Mięso i Ryby | 158.0 | 18,6 | 9,3 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Baranina, łopatka | Mięso i Ryby | 284.0 | 15,6 | 25,0 | 78.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Baranina, udziec | Mięso i Ryby | 232.0 | 18,0 | 18,0 | 78.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Cielęcina, łopatka | Mięso i Ryby | 106.0 | 19,9 | 2,8 | 71.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Cielęcina, sznyclówka | Mięso i Ryby | 105.0 | 20,5 | 2,4 | 71.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Cielęcina, udziec | Mięso i Ryby | 108.0 | 19,9 | 3,1 | 71.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Konina, mięso bez kości | Mięso i Ryby | 109.0 | 21,5 | 2,5 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Konina, mięso z kością | Mięso i Ryby | 109.0 | 21,5 | 2,5 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, boczek bez kości | Mięso i Ryby | 510.0 | 10,1 | 53,0 | 66.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, golonka ze skórką | Mięso i Ryby | 294.0 | 18,6 | 24,7 | 66.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, karkówka | Mięso i Ryby | 267.0 | 16,1 | 22,8 | 66.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, łopatka | Mięso i Ryby | 257.0 | 16,0 | 21,7 | 72.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, podgardle | Mięso i Ryby | 630.0 | 7,4 | 67,8 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, schab surowy z kością | Mięso i Ryby | 174.0 | 21,0 | 10,0 | 69.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, szynka surowa | Mięso i Ryby | 261.0 | 18,0 | 21,3 | 60.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wieprzowina, żeberka | Mięso i Ryby | 321.0 | 15,2 | 29,3 | 66.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wołowina, pieczeń | Mięso i Ryby | 117.0 | 20,9 | 3,6 | 59.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wołowina, polędwica | Mięso i Ryby | 113.0 | 20,1 | 6,5 | 59.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wołowina, rostbef | Mięso i Ryby | 152.0 | 21,5 | 7,3 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wołowina, rozbratel | Mięso i Ryby | 157.0 | 16,7 | 10,1 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wołowina, szponder | Mięso i Ryby | 217.0 | 19,3 | 15,7 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Flaki | Mięso i Ryby | 84.0 | 16,0 | 2,2 | 95.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Kości, wywar | Mięso i Ryby | 5.0 | 1,2 | 0,0 | 0.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mózg wieprzowy | Mięso i Ryby | 139.0 | 11,1 | 10,6 | 2500.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Nerki wieprzowe | Mięso i Ryby | 102.0 | 16,8 | 3,8 | 375.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Nogi wieprzowe | Mięso i Ryby | 274.0 | 23,0 | 20,4 | 60.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Ozór wieprzowy | Mięso i Ryby | 165.0 | 16,5 | 11,1 | 101.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Serce wieprzowe | Mięso i Ryby | 111.0 | 16,9 | 4,8 | 140.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wątroba wieprzowa | Mięso i Ryby | 130.0 | 22,0 | 3,4 | 354.0 | 2,6 | 0,0 | 30.0 |
Wątroba wołowa | Mięso i Ryby | 125.0 | 20,0 | 3,1 | 234.0 | 4,4 | 0,0 | 30.0 |
Wątroba cielęca | Mięso i Ryby | 124.0 | 19,2 | 3,3 | 360.0 | 4,1 | 0,0 | 30.0 |
Gęś, tuszka | Mięso i Ryby | 339.0 | 14,1 | 31,8 | 80.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Indyk, tuszka | Mięso i Ryby | 129.0 | 17,0 | 6,8 | 74.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | Mięso i Ryby | 84.0 | 19,2 | 0,7 | 49.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z piersi indyka, ze skórą | Mięso i Ryby | 100.0 | 18,7 | 2,7 | 50.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z podudzia indyka, bez skóry | Mięso i Ryby | 100.0 | 16,6 | 3,7 | 81.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z podudzia indyka, ze skóry | Mięso i Ryby | 142.0 | 15,7 | 8,9 | 81.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso ze skrzydeł indyka, bez skóry | Mięso i Ryby | 115.0 | 18,0 | 4,7 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso ze skrzydeł indyka, ze skórą | Mięso i Ryby | 168.0 | 16,5 | 11,4 | 68.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z udźca indyka, bez skóry | Mięso i Ryby | 104.0 | 19,4 | 2,8 | 81.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso udźca indyka, ze skórą | Mięso i Ryby | 131.0 | 18,4 | 6,4 | 79.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Skóra z indyka | Mięso i Ryby | 413.0 | 9,4 | 42,2 | 135.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Skrzydło indyka | Mięso i Ryby | 168.0 | 16,5 | 11,4 | 68.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Kaczka, tuszka | Mięso i Ryby | 308.0 | 13,5 | 28,6 | 76.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Kura, tuszka | Mięso i Ryby | 202.0 | 18,5 | 14,3 | 81.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z piersi z kurczaka, bez skóry | Mięso i Ryby | 99.0 | 21,5 | 1,3 | 58.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z ud kurczaka, bez skóry | Mięso i Ryby | 125.0 | 17,8 | 6,0 | 84.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mięso z ud kurczaka, ze skórą | Mięso i Ryby | 158.0 | 16,8 | 10,2 | 84.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Noga (udo) kurczaka | Mięso i Ryby | 158.0 | 16,8 | 10,2 | 84.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Skórki kurze | Mięso i Ryby | 379.0 | 10,7 | 37,9 | 135.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Skrzydło kurczaka | Mięso i Ryby | 186.0 | 19,2 | 12,2 | 77.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Wątróbka kurczaka | Mięso i Ryby | 136.0 | 19,1 | 6,3 | 380.0 | 0,6 | 0,0 | 30.0 |
Żołądek kurczaka | Mięso i Ryby | 114.0 | 18,2 | 4,2 | 130.0 | 0,6 | 0,0 | 30.0 |
Królik, tuszka | Mięso i Ryby | 156.0 | 21,0 | 8,0 | 65.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Dorsz, świeży | Mięso i Ryby | 78.0 | 17,7 | 0,7 | 50.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Dorsz, świeży, filety bez skóry | Mięso i Ryby | 70.0 | 16,5 | 0,3 | 20.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Flądra, świeża | Mięso i Ryby | 83.0 | 16,5 | 1,8 | 58.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Gładzica-płastuga, świeża | Mięso i Ryby | 86.0 | 17,1 | 1,9 | 60.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Halibut biały, świeży | Mięso i Ryby | 98.0 | 20,1 | 1,9 | 41.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Karp, świeży | Mięso i Ryby | 110.0 | 18,0 | 4,2 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Łosoś świeży | Mięso i Ryby | 201.0 | 19,9 | 13,6 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Makrela, świeża | Mięso i Ryby | 181.0 | 18,7 | 11,9 | 75.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Mintaj, świeży | Mięso i Ryby | 73.0 | 16,6 | 0,6 | 71.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Morszczuk, świeży | Mięso i Ryby | 89.0 | 17,2 | 2,2 | 50.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Okoń świeży | Mięso i Ryby | 82.0 | 18,4 | 0,8 | 72.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Pstrąg strumieniowy, świeży | Mięso i Ryby | 97.0 | 19,2 | 2,1 | 55.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Pstrąg tęczowy, świeży | Mięso i Ryby | 160.0 | 18,6 | 9,6 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Sandacz, świeży | Mięso i Ryby | 84.0 | 19,2 | 0,7 | 60.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Sardynka, świeża | Mięso i Ryby | 169.0 | 20,6 | 9,6 | 80.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Sola, świeża | Mięso i Ryby | 83.0 | 17,5 | 1,4 | 50.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Szczupak, świeży | Mięso i Ryby | 82.0 | 18,4 | 0,8 | 63.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Śledź, świeży | Mięso i Ryby | 161.0 | 16,3 | 10,7 | 64.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Śledź, solony | Mięso i Ryby | 217.0 | 19,8 | 15,4 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Tuńczyk, świeży | Mięso i Ryby | 137.0 | 23,7 | 4,6 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Węgorz, świeży | Mięso i Ryby | 278.0 | 15,0 | 24,5 | 164.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Dorsz, wędzony | Mięso i Ryby | 94.0 | 22,1 | 0,5 | 50.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Łosoś, wędzony | Mięso i Ryby | 162.0 | 21,5 | 8,4 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Makrela, wędzona | Mięso i Ryby | 221.0 | 20,7 | 15,5 | 70.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Śledź wędzony "Pikling" | Mięso i Ryby | 215.0 | 21,8 | 14,3 | 90.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |
Węgorz, wędzony | Mięso i Ryby | 326.0 | 17,9 | 28,6 | 140.0 | 0,0 | 0,0 | 0.0 |